РЕМОНТ НА ГУМИ С ГЪБА - MINICOMBI ОТ TIP TOP

22.07.2022 16:32:02

РЕМОНТ НА ГУМИ С ГЪБА - MINICOMBI ОТ TIP TOP

MINICOMBI от REMA TIP TOP

Като един от най – популярните ремонтни продукти REMA TIP TOP – MINICOMBI, определя стандарта при ремонт на пробивни щети. С него ремонтът на пробивни щети по протектора на всякакъв вид гуми е постоянен, лесен и напълно завършен.

Сега нашите гъби REMA TIP TOP - MINICOMBI са сертифицирани от TÜV-SUED за възстановяване на пълната производителност на ремонтираните гуми, съгласно ECE-R30. Тестовете, направени от TÜV експертите, доказаха уникалните качества на системата за ремонт /гъба и лепило/, като ремонтът на щети без ограничение в скоростният индект е възможен до 6 мм максимален размер на щетата.  за ремонт по протектора на автомобилните гуми за всеки скоростен индекс /с изключение на „ZR“, който остава с ограничение на щетата до 3 мм).

Описание

MINICOMBI е еднокомпонентно ремонтно тяло, което едновременно изпълнява функцията на ремонтен пластир и на фитил за запълване на канала на повредата. Използва се само при пробивни наранявания на протектора. С MINICOMBI можете по-лесно и бързо да ремонтирате всички видове гуми: от моторни до селскостопански.

MINICOMBI се предлага в известния син цвят в 5 размера за ремонт на щети с диаметър от 3 до 10мм. Разполага с метален щифт за лесно поставяне (MINICOMBI) или се предлага със инструмент за поставяне (MINICOMBI ECO).

Във всяка кутия ще откриете актуална таблица за приложение.

Общи указания и насоки

// преди да започнете ремонт винаги проверявайте гумата професионално като вземате предвид следните критерии за оценка: общо състояние на гумата, скрити увреждания, специфичните за страната ограничения за щетите и тн.

// правилният ремонт изисква използването на висококачествени материали и инструменти: използвайте лепила без ароматни и хлорирани въглеводороди одобрени за използване в Европейската общност.

Общи правила за ремонт с MINICOMBI

// ремонт се извършва в рамките на 80% от номиналната ширината на гумата.

  • Проверете посоката /ъгъла на проникване/ на повредата

С помощта на шило /SKU:5708400/ определете ъгъла на проникване на външното тяло в гумата. Ъгълът не трябва да надвишава 15°. Препоръчваме да използвате шаблона за работа с MINICOMBI /SKU:5813470/.

  • Допустимост на ремонта /възстановими щети/

Размерът на щетата се измерва задължително след като щетата е обработена, ограничавайки размера на ремонта доколкото е възможно. Определете допустимостта на ремотна с помощта на таблиците за допустимост в упътването за ремонт с MINICOMBI съгласно размера на щетата и скоростния индекс на гумата. Препоръчваме да проверите и максималният брой допустими ремонти за една гума, отново с помощта на таблиците в упътването.

Важно!
При ъгъл на увреждане над 15° и при щети над 6 мм  за лекотоварни гуми или над 10 мм за  тежкотоварни гуми препоръчваме да се извърши ремонт с подложки от серии RAD100, RAD500 или RAD300. РЕМА ТИП-ТОП предлага обширна гама от ремонтни подложки и вулканизационни уреди.

  • Проверете разстоянието между щетите /допустимост на ремонта/

Аксиалното разстояние между два ремонта трябва да е най-малко 15 см. 

// при избор на ремонтни материали препоръчваме да се придържате към таблиците и да спазвате инструкциите за ремонт на REMA TIP TOP, като гаранция за качеството  и максималната сигурност на ремонта.

Подготовка на гумата

  1. Локализирайте и маркирайте повреденото място.
  2. Демонтирайте гумата съгласно предписанията.
  3. Отстранете внимателно чуждото тяло с клещи /SKU:5940420/, без да увреждате допълнително гумата.
  4. Винаги проверявайте професионално гумата, като обръщате внимание на следните важни критерии: общо състояние, национални ремонтни граници, преглед на цялата гума и предишни ремонтирани участъци и скрити повреди.
  5. Определете посоката на канала на повредата с помощта на шило /SKU:5708400/ като го държите изправено. Ремонт може да се направи при 90° ± 15°.
  6. Ремонтите с гъба могат да се извършват само в определената зона на протектора /в рамките на 80% от номиналната ширината на гумата/, съгласно упътването. Информацията относно съответните размери на повредата и зоните за ремонт може да откриете също и в актуалното упътване за работа, което се съдържа във всяка кутия.
  7. Измерете големината на повредата след отстраняване на чуждото тяло и изберете подходящия размер фрезер за обработване на щетата. Когато не е налично чуждото тялото, причинило повредата, измерете големината на щетата отвътре и отвън на гумата.
  8. Използвайте разширител за гуми за да разпънете гумата и да си осигурите удобен достъп. Препоръчваме Ви следните разширители: SKU:5952971 или SKU:5170777 за мотори и леки автомобили, SKU:5198780 за тежкотоварни моторни превозни средства и SKU:5199222 за агро и индустриална техника.

Обработка на щетата

  1. Внимание: използвайте защитни очила и работни ръкавици.
  2. Почистете вътрешната страна на гумата в областта на повредата с химическия обезмаслител LIQUID BUFFER SPRAY /SKU:5059692/. Повърхността трябва да е два пъти по-голяма от "гъбата" на MINICOMBI. Напръскайте и изстържете инерлайнера със скрепер /SKU:5954515/.
  3. Обработете канала на повредата, като преминете през канала на повредата с точния размер фрезер, съобразен с хода: първо отвътре навън и след това отвън навътре. ПОВТОРЕТЕ ПРОЦЕСА С ФРЕЗЕРА 1-2 пъти. Препоръчителни обороти при работа с фрезери – максимум 2500 r.p.m. По този начин напълно ще отстраните всички частици, които могат да повлияят неблагоприятно върху резултата от ремонта (ръжда, телчета и др.). Ако е необходимо, повторете процеса със следващия размер фрезер, като взимате под внимание максималният допустим размер на повредата и употребата на подходящ размер MINICOMBI.
  4. Очертайте "гъбата" на MINICOMBI от вътрешната страна на гумата, като използвате маркировъчна креда /SKU:5950131 или SKU:5958449/. 
  5. Награпете инерлайнера с контуршайба /SKU:5954735/ или друг размер по избор/ или телена четка /SKU:5950722/. При награпяването трябва да премахнете всички неравности, докато получите напълно равномерна повърност. Натискайте леко с награпяващия инструмент и с постоянно движение. Не бива да работите с инструмента, задържайки го на едно и също място.
  6. Почистете награпената повърхност с месингова четка /SKU:5954553/, а прахта премахнете напълно с прахосмукачка. Никога не премахвайте прахта с въздух под налягане, а винаги с помощта на прахосмукачка или месинговата четка.
    Важно!
    Награпената повърност трябва веднага след награпяването да бъде намазана с лепило, за да се предпази от оксидация.
  7. Почистеното място трябва да се намаже с FAST DRY CEMENT или SPECIAL CEMENT SC-BL. Намажете повърхността на гумата обилно и равномерно с лепилото. Ремонтираното място да се завърти на позиция 3 или 9 часа. Оставете лепилото да изсъхне - от 5 до 15 минути за FD-BL или от 15 до 45 минути за SC-BL. Винаги пробвайте с обратното на пръста.
    Важно!
    Съхненето на нанесеното лепило да не се ускорява изкуствено.

Поставяне на гъбата MINICOMBI

  1. Завъртете гумата на позиция 7/8 часа.
  2. Поставете лепило в почистения канал, докато не се напълни изцяло. Така предпазвате гъбата MINICOMBI при поставянето, както и осигурявате по-сигурната връзка с гумата.
    Важно! Не навлажнявайте вече намазаната вътрешна страна на гумата и стеблото на MINICOMBI-то.
  3. Поставете веднага MINICOMBI ремонтното тяло. Изтеглете щифта от вътре навън, чрез издърпване и отстранете предпазната опаковка на гъбата. За да издърпате MINICOMBI хванете щифта с клещи и издърпайте ремонтното тяло навън колкото е възможно. Внимателно дръжте ремонтното тяло право в посоката на пробивния канал и издърпайте щифта докато гъбата прилепне до гумата отвътре.
    Важно! Ако използвате MINICOMBI ECO, който е без вграден метален щифт издърпайте стeблото на MINICOMBI чрез допълнително подсигурената телената халка.
  4. Използвайте ролка /SKU:59561027/, за да изкарате въздуха. Натиснете силно от средата навън, плавно движете ролката, с цел да отстраните въздуха и да залепите гъбата на MINICOMBI плътно върху награпената повърхност на гумата.
    След като сте минали с ролката врърху повърхността на гъбата, обърнете внимание, че и ръбовете  също трябва да се притиснат добре.

Завършване на ремонта

  1. Проверете ремонтираната зона за дефекти. Не трябва има издутини и отделяне на ръбовете. Мястото на ремонта трябва да бъде покрито точно.
  2. Запечатайте ръба на "гъбата" MINICOMBI и останалата награпена повърхност с уплътнител INNERLINER SEALER /SKU:5159004 или SKU:5159028/.
  3. Отрежете ненужната част от стеблото на фитила MINICOMBI с ъглов нож (SKU:5952139). При рязането не дърпайте фитила.
  4. Проверете дали гумата изпуска.
  5. Балансирайте и монтирайте върху на превозното средство. Проверете налягането на всички гуми на превозното средство.
  6. След приключване на ремонта, гумата може веднага да бъде изполвана. Окончателната вулканизация между гъбата и гумата ще се случи в рамките на 24 часа.

Предлагаме Ви да изгледате видеоклипът за ремонт с MINICOMBI

Посете нашият REMA TIP TOP YouTube Chanel, където можете да намерите обучителни филмчета, демонстриращи точната процедура за ремонт на гуми с REMA TIP TOP ремонтни материали и съвети при вулканизация. Може да прегледате и да изберете предпочитаната от Вас техника. Приятно гледане! 

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Блог

Блог

РЕМОНТ НА ГУМИ С ГЪБА - MINICOMBI ОТ TIP TOP

РЕМОНТ НА ГУМИ С ГЪБА - MINICOMBI ОТ TIP TOP

MINICOMBI от REMA TIP TOP Като един от най – популярните ремонтни продукти REMA TIP TOP – MINICOMBI, определя стандарта при ремонт на пробивни щети. С него MINICOMBI от REMA TIP TOP Като един от най – популярните ремонтни продукти REMA TIP TOP – MINICOMBI, определя стандарта при ремонт на пробивни щети. С него 2022-07-26T13:55:50+03:00 РЕМОНТ НА ГУМИ С ГЪБА - MINICOMBI ОТ TIP TOP

<p class=""><strong>MINICOMBI от&nbsp;REMA TIP TOP</strong></p> <p class="">Като един от най &ndash; популярните ремонтни продукти REMA TIP TOP &ndash; <strong>MINICOMBI</strong>, определя стандарта при ремонт на пробивни щети. С него ремонтът на пробивни щети по протектора на всякакъв вид гуми е постоянен, лесен и напълно завършен.</p> <p class="">Сега нашите гъби REMA TIP TOP - MINICOMBI са сертифицирани от T&Uuml;V-SUED за възстановяване на пълната производителност на ремонтираните гуми, съгласно ECE-R30. Тестовете, направени от T&Uuml;V експертите, доказаха уникалните качества на системата за ремонт /гъба и лепило/, като ремонтът на щети без ограничение в скоростният индект е възможен до 6 мм&nbsp;максимален размер на щетата.&nbsp; за ремонт по протектора на автомобилните гуми за всеки скоростен индекс /с изключение на &bdquo;ZR&ldquo;, който остава с ограничение на щетата до 3 мм).</p> <p class=""><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/27376/files/image/minicombi-repair.jpg" /></p> <p class=""><strong>Описание</strong></p> <p class="">MINICOMBI е еднокомпонентно ремонтно тяло, което едновременно изпълнява функцията на ремонтен пластир и на фитил за запълване на канала на повредата. Използва се само при пробивни наранявания на протектора. С MINICOMBI можете по-лесно и бързо да ремонтирате всички видове гуми: от моторни до селскостопански.</p> <p class=""><a href="https://rttcommerce.com/product/minicombi-gabi-za-remont" target="_blank" rel="noopener">MINICOMBI</a> се предлага в известния син цвят в 5 размера за ремонт на щети с диаметър от 3 до 10мм. Разполага с метален щифт за лесно поставяне (<a href="https://rttcommerce.com/product/minicombi-gabi-za-remont-45" target="_blank" rel="noopener">MINICOMBI</a>) или се предлага със инструмент за поставяне (<a href="https://rttcommerce.com/product/minicombi-gabi-za-remont-6" target="_blank" rel="noopener">MINICOMBI ECO</a>).</p> <p class="">Във всяка кутия ще откриете актуална таблица за приложение.</p> <p class=""><strong>Общи указания и насоки</strong></p> <p class=""><span style="color: #ff0000;">//</span> преди да започнете ремонт винаги проверявайте гумата професионално като вземате предвид следните критерии за оценка: общо състояние на гумата, скрити увреждания, специфичните за страната ограничения за щетите и тн.</p> <p><span><span style="color: #ff0000;">//</span> правилният</span>&nbsp;ремонт изисква използването на висококачествени материали и инструменти: използвайте лепила без ароматни и хлорирани въглеводороди одобрени за използване в Европейската общност.</p> <p class="" id="yui_3_17_2_1_1658487887032_802"><strong>Общи правила за ремонт с MINICOMBI</strong></p> <p class=""><span style="color: #ff0000;">// <span style="color: #000000;">ремонт се извършва в рамките на 80% от номиналната ширината на гумата.</span></span></p> <ul> <li>Проверете посоката /ъгъла на проникване/ на повредата</li> </ul> <p>С помощта на шило /<a href="https://rttcommerce.com/product/shilo-s-darvena-drajka" target="_blank" rel="noopener">SKU:5708400</a>/ определете ъгъла на проникване на външното тяло в гумата. Ъгълът не трябва да надвишава 15&deg;. Препоръчваме да използвате&nbsp;шаблона за работа с&nbsp;MINICOMBI /<a href="https://rttcommerce.com/product/shablon-za-minicombi" target="_blank" rel="noopener">SKU:5813470</a>/.</p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/27376/files/image/_sabloni.png" /></p> <ul> <li>Допустимост на ремонта /възстановими щети/</li> </ul> <p>Размерът&nbsp;на щетата се измерва задължително след като щетата е обработена, ограничавайки размера на ремонта доколкото е възможно. Определете допустимостта на ремотна с помощта на таблиците за допустимост в упътването за ремонт с MINICOMBI съгласно размера на щетата и скоростния индекс на гумата. Препоръчваме да проверите и максималният брой допустими ремонти за една гума, отново с помощта на таблиците в упътването.</p> <p><strong>Важно!</strong><br />При ъгъл на увреждане над 15&deg; и при щети над 6 мм&nbsp; за&nbsp;лекотоварни гуми или над 10 мм за&nbsp; тежкотоварни гуми препоръчваме да се извърши ремонт с подложки от серии RAD100, RAD500 или RAD300. РЕМА ТИП-ТОП предлага обширна гама от ремонтни подложки и вулканизационни уреди.</p> <ul> <li>Проверете разстоянието между щетите /допустимост на ремонта/</li> </ul> <p>Аксиалното разстояние между два ремонта трябва да е най-малко 15 см.&nbsp;</p> <p><span><span style="color: #ff0000;">//</span>&nbsp;п</span>ри избор на ремонтни материали препоръчваме да се придържате към таблиците и да спазвате инструкциите за ремонт на REMA TIP TOP, като гаранция за качеството&nbsp; и максималната сигурност на ремонта.</p> <p><strong>Подготовка на гумата</strong></p> <ol> <li>Локализирайте и маркирайте повреденото място.</li> <li>Демонтирайте гумата съгласно предписанията.</li> <li>Отстранете внимателно чуждото тяло с клещи /<a href="https://rttcommerce.com/product/kleshti" target="_blank" rel="noopener">SKU:5940420</a>/, без да увреждате допълнително гумата.</li> <li>Винаги проверявайте професионално гумата, като обръщате внимание на следните важни критерии: общо състояние, национални ремонтни граници, преглед на цялата гума и предишни ремонтирани участъци и скрити повреди.</li> <li>Определете посоката на канала на повредата с помощта на шило&nbsp;/<a href="https://rttcommerce.com/product/shilo-s-darvena-drajka" target="_blank" rel="noopener">SKU:5708400</a>/ като го държите изправено. Ремонт може да се направи при 90&deg; &plusmn; 15&deg;.</li> <li>Ремонтите с гъба<strong>&nbsp;</strong>могат да се извършват само в определената зона на протектора /<span>в рамките на 80% от номиналната ширината на гумата/</span>, съгласно упътването. Информацията относно съответните размери на повредата и зоните за ремонт може да откриете също и в актуалното упътване за работа, което се съдържа във всяка кутия.</li> <li>Измерете големината на повредата след отстраняване на чуждото тяло и изберете подходящия размер фрезер за обработване на щетата.&nbsp;Когато не е налично чуждото тялото, причинило повредата, измерете големината на щетата отвътре и отвън на гумата.</li> <li>Използвайте разширител за гуми за да разпънете гумата и да си осигурите удобен достъп. Препоръчваме Ви следните разширители: <a href="https://rttcommerce.com/product/razshiritel-za-lekotovarni-gumi" target="_blank" rel="noopener">SKU:5952971</a> или <span style="color: #ff0000;">SKU:5170777</span> за мотори и леки автомобили, <a href="https://rttcommerce.com/product/razshiritel-za-tejkotovarni-gumi" target="_blank" rel="noopener">SKU:5198780</a> за тежкотоварни моторни превозни средства и <a href="https://rttcommerce.com/product/razshiritel-za-industrialni-gumi" target="_blank" rel="noopener">SKU:5199222</a> за агро и индустриална техника.</li> </ol> <p><strong>Обработка на щетата</strong></p> <ol> <li>Внимание: използвайте защитни очила и работни ръкавици.</li> <li>Почистете вътрешната страна на гумата в областта на повредата с химическия обезмаслител&nbsp;LIQUID BUFFER SPRAY&nbsp;/<a href="https://rttcommerce.com/product/liquid-buffer-himicheski-obezmaslitel" target="_blank" rel="noopener">SKU:5059692</a>/. Повърхността трябва да е два пъти по-голяма от "гъбата" на MINICOMBI. Напръскайте и изстържете инерлайнера със&nbsp;<span style="color: #000000;">скрепер /<a href="https://rttcommerce.com/product/skreper-profi" target="_blank" rel="noopener">SKU:5954515</a>/.</span></li> <li>Обработете канала на повредата, като преминете през канала на повредата с точния размер фрезер, съобразен с хода: първо отвътре навън и след това отвън навътре. ПОВТОРЕТЕ ПРОЦЕСА С ФРЕЗЕРА 1-2 пъти. Препоръчителни обороти при работа с фрезери &ndash; максимум 2500 r.p.m. По този начин напълно ще отстраните всички частици, които могат да повлияят неблагоприятно върху резултата от ремонта (ръжда, телчета и др.). Ако е необходимо, повторете процеса със следващия размер фрезер, като взимате под внимание максималният допустим размер на повредата и употребата на подходящ размер MINICOMBI.</li> <li data-pm-slice="1 1 []">Очертайте "гъбата" на MINICOMBI от вътрешната страна на гумата, като използвате маркировъчна креда /<a href="https://rttcommerce.com/product/kreda-17mm" target="_blank" rel="noopener">SKU:5950131</a>&nbsp;или <a href="https://rttcommerce.com/product/kreda-10mm" target="_blank" rel="noopener">SKU:5958449</a>/.&nbsp;</li> <li data-pm-slice="1 1 []">Награпете инерлайнера с контуршайба /<a href="https://rttcommerce.com/product/konturshayba-silver-o32mm" target="_blank" rel="noopener">SKU:5954735/</a> или друг размер по избор/<strong>&nbsp;</strong>или телена<b>&nbsp;</b>четка /<span class="_product-details-meta-item _product-details-sku variant-sku-js"><a href="https://rttcommerce.com/product/telena-chetka-o-55h8mm" target="_blank" rel="noopener"><span class="_product-details-meta-title">SKU:</span>5950722</a><i class="_product-details-meta-value">/</i></span>. При награпяването трябва да премахнете всички неравности, докато получите напълно равномерна повърност. Натискайте леко с награпяващия инструмент и с постоянно движение. Не бива да работите с инструмента, задържайки го на едно и също място.</li> <li data-pm-slice="1 1 []">Почистете награпената повърхност с месингова четка /<span><a href="https://rttcommerce.com/product/mesingova-chetka" target="_blank" rel="noopener">SKU:5954553</a>/</span>, а прахта премахнете напълно с прахосмукачка. Никога не премахвайте прахта с въздух под налягане, а винаги с помощта на прахосмукачка или месинговата четка.<br /><strong>Важно!</strong><br />Награпената повърност трябва веднага след награпяването да бъде намазана с лепило, за да се предпази от оксидация.</li> <li data-pm-slice="1 1 []">Почистеното място трябва да се намаже с <a href="https://rttcommerce.com/product/cement-fd-bl-fast-dry-lepilo" target="_blank" rel="noopener">FAST DRY CEMENT</a> или <a href="https://rttcommerce.com/product/cement-sc-bl-lepilo-za-vulkanizaciya" target="_blank" rel="noopener">SPECIAL CEMENT SC-BL</a>. Намажете повърхността на гумата обилно и равномерно с лепилото. Ремонтираното място да се завърти на позиция 3 или 9 часа. Оставете лепилото да изсъхне - от 5 до 15 минути за FD-BL или от 15 до 45 минути за SC-BL. Винаги пробвайте с обратното на пръста. <br /><strong>Важно!</strong><br />Съхненето на нанесеното лепило да не се ускорява изкуствено.</li> </ol> <p><strong>Поставяне на гъбата MINICOMBI</strong></p> <ol> <li><span>Завъртете гумата на позиция 7/8 часа.</span></li> <li><span>Поставете лепило в почистения канал, докато не се напълни изцяло. Така предпазвате гъбата&nbsp;MINICOMBI при поставянето, както и осигурявате по-сигурната връзка с гумата.</span><br /><strong>Важно!&nbsp;</strong><span>Не навлажнявайте вече намазаната вътрешна страна на гумата и стеблото на </span>MINICOMBI-то.</li> <li><span>Поставете веднага </span>MINICOMBI <span>ремонтното тяло. Изтеглете щифта от вътре навън, чрез издърпване и отстранете предпазната опаковка на гъбата. За да издърпате </span>MINICOMBI<span> хванете щифта с клещи и издърпайте ремонтното тяло навън колкото е възможно. Внимателно дръжте ремонтното тяло право в посоката на пробивния канал и издърпайте щифта докато гъбата прилепне до гумата отвътре.</span><br /><strong>Важно!&nbsp;</strong><span>Ако използвате </span>MINICOMBI ECO<span>, който е</span><strong> </strong><span>без вграден метален щифт издърпайте стeблото на </span>MINICOMBI <span>чрез допълнително подсигурената телената халка.</span></li> <li><span>Използвайте </span>ролка<span>&nbsp;/<a href="https://rttcommerce.com/product/valyak-rolka" target="_blank" rel="noopener">SKU:<span class="_product-details-meta-item _product-details-sku variant-sku-js"></span></a></span><span><a href="https://rttcommerce.com/product/valyak-rolka" target="_blank" rel="noopener">59561027</a>/, за да изкарате въздуха. Натиснете силно от средата навън, плавно движете ролката, с цел да отстраните въздуха и да залепите гъбата на </span>MINICOMBI<span> плътно върху награпената повърхност на гумата.</span><br /><em>След като сте минали с ролката врърху повърхността на гъбата, обърнете внимание, че и ръбовете&nbsp; също трябва да се притиснат добре.</em></li> </ol> <p><strong>Завършване на ремонта</strong></p> <ol> <li><span>Проверете ремонтираната зона за дефекти. Не трябва има издутини и отделяне на ръбовете. Мястото на ремонта трябва да бъде покрито точно.</span></li> <li><span>Запечатайте ръба на "гъбата"&nbsp;</span>MINICOMBI <span>и останалата награпена повърхност с уплътнител&nbsp;</span>INNERLINER SEALER<span>&nbsp;/<a href="https://rttcommerce.com/product/innerliner-sealer-uplatnitel" target="_blank" rel="noopener">SKU:5159004</a> или&nbsp;<a href="https://rttcommerce.com/product/innerliner-sealer-uplatnitel" target="_blank" rel="noopener">SKU:5159028</a>/.</span></li> <li><span>Отрежете ненужната част от стеблото на фитила&nbsp;</span>MINICOMBI<strong>&nbsp;</strong><span>с </span>ъглов нож <span>(<a href="https://rttcommerce.com/product/noj-za-dvustranno-ryazane" target="_blank" rel="noopener">SKU:5952139</a>)</span><strong>. </strong><span>При рязането не дърпайте фитила.</span></li> <li><span>Проверете дали гумата изпуска.</span></li> <li><span>Балансирайте и м</span><span>онтирайте върху на превозното средство.&nbsp;</span><span>Проверете налягането на всички гуми на превозното средство.</span></li> <li><span>След приключване на ремонта, гумата може веднага да бъде изполвана. Окончателната вулканизация между </span>гъбата<span>&nbsp;и гумата ще се случи в рамките на 24 часа.</span></li> </ol> <p>Предлагаме Ви да изгледате видеоклипът&nbsp;за ремонт с MINICOMBI</p> <p><iframe width="560" height="314" src="//www.youtube.com/embed/QDtKcdaEV1g" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe></p> <p><span>Посете нашият</span><strong> REMA TIP TOP YouTube Chanel,</strong><span> където можете да намерите обучителни филмчета, демонстриращи точната процедура за ремонт на гуми с </span><strong>REMA TIP TOP</strong><span> ремонтни материали и съвети при вулканизация. Може да прегледате и да изберете предпочитаната от Вас техника. Приятно гледане!&nbsp;</span></p>

, , , , , , ,
Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки